Interviul parohului

Pr. Petru Husariu, parohul comunitaţii Sf. Ioan de Capestrano din 1991, răspunde unor întrebări care ne permit de a contextualiza „Misiunea populară” la Târgu Jiu.
Cum s-a născut ideea de a celebra „Misiunea populară” în parohia dumneavoastră?
Această idee s-a născut din dorinţa de a oferi comunităţii o posibilitate în plus de a se apropia şi mai mult de Acela care este Iubire şi din iubire şi-a dat viaţa pentru mântuirea noastră.
Anul trecut în perioada Postului mare, Misionarii OMI au predicat trei zile de misiune în parohia noastră. În luna decembrie a anului trecut în urma unei discuţii ocazionale cu părintele Elio Filardo omi, ne-am gândit să continuăm această colaborare cu “Misiunea populară”. Acest lucru a devenit posibil, programându-se pentru perioada 13-20 martie 2005.
Ce înseamnă a pregăti împreună cu comunitatea parohială acest eveniment?
Imediat ce am căzut de accord asupra datei, împreună cu Oblaţii, am pus la punct un program de pregătire a evenimentului. În acest parcurs comunitatea a fost ajutată să facă o evaluare de credinţă, în domeniul comuniunii şi misiunii. Asta a însemnat diferite întâlniri cu comunitatea parohială raprezentată de animatorii săi în care au fost aprofundate unele teme: comuniunea şi misiunea Bisericii, noua evanghelizare, misiunea populară şi instrumentele sale.
Care sunt aşteptările legate de această iniţiativă?
Cât priveşte această întrebare, răspunsul nu poate fi decât unul: comunitatea să crească în credinţă şi iubire faţă de Cel care s-a întrupat, a suferit şi murit pentru noi.

Comments