Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Omi din Cer‎ > ‎

Pr. Mario Borzaga

Pr. Mario Borzaga se naşte în Trento pe 27 lugust 1932, După opt ani de Seminar, la vârsta de 19 ani, decide să se facă Misionar Oblat al Mariei Imaculate. Sfinţit preot pe 27 februarie 1957 pleacă spre Laos cu primii Oblaţi italieni. În doar doi ani si jumătate trăieste o intensâ viaţã misionară, mai întâi pe ţărmul Mekongului şi apoi în munţi, unde nu lipsesc riscurile si pericolele. "Jumalul unui om fericit", scris de el, dezvăluie simpla umanitate a preotului care aspiră la sfinţenie şi la martiriu.
Pe 25 aprilie 1960, pleacă împreunã cu un catehist spre una din multele călătorii misionare: catecumeni şi bolnavi îi asteaptă. Aceea va fi pentru ei o" pistă fară întoarcere". Corpurile nicicând regăsite... Şi alţi misionari au fost, în acei ani, "boabe de grâu, destinate să dea mult fruct".

RUGĂCIUNE
O Doamne, misionarul tău, Pr. Mario Borzaga, şi-a trăit tânăra sa existenţa, susţinut de forţa Euharistiei, de tandra prezenţă a Mariei Imaculate si Îndurerate, de iubirea pentru fraţii ce suferă "în plâns si în sânge". Străluceste în el o clară vocaţie spre sfinţenie şi martiriu spre care şi-a parcurs scurtul său drum de preot si religios Oblat al Mariei Imaculate. Îngăduie, o Doamne, ca lumina mărturiei sale, să fie în curând recunoscută de către Biserică. Prin mijlocirea sa, dăruieşte-ne harul pe care astăzi cu încredere ţi-l cerem... Amin.
 
Se roagã de a se anunta favorurile obtinute
Părintelui Angelo Pelis O.M.I
V. Bravetta, 332 - 000164 Roma
E-Mail: angelo.pelis@omimissio.net
 
sau către

Padre Postulatore O.M.I

C.P 9061 - 00100 Roma-Aurelio
E-mail: postulation@omigen.org
 
DIN SCRIERILE PR.-LUI MARIO BORZAGA
"Noi misionarii suntem făcuţi astfel: a pleca este o situaţie normală, a merge o necesitate; mâine străzile vor fi casele noastre; dacă vom fi constrânşi să ne stabilim într-o casă o vom transforma într-o strada: spre Dumnezeu"
"Mi - am înţeles vocaţia: să fiu un om fericit, chiar în efortul de a mă identifica cu Cristos Răstignit".
"Doar tu, o Isuse, ştii câţi paşi vom mai face în lume; dacă tu nu vei fi cu noi, vor fi mişcaţi în zadar. Pe mine mă interesează să mă identific cu tine; o Isuse, iubeşte cu inima mea, eu iubesc cu a ta; vorbeşte cu limba mea, o Isuse, gândeşte cu mintea mea, binecuvântează cu mâinile mele, umblă cu picioarele mele, suferă cu membrele mele".


Comments