Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Omi din Cer‎ > ‎

Sf. Eugen de Mazenod

M-am născut la Aix-en Provence (Franţa) în 1782 într-o familie nobilă. Din cauza revoluţiei franceze a trebuit să emigrăm în Italia pierzând bunurile şi privilegiile. Am experimentat asprimea şi valoarea suferinţei săracilor, marginalizaţi, exilaţilor. Revenit în Franţa în 1802, in faţa populaţiilor de la ţara din punct de vedere religios părăsită am simţit vocaţia preoţiei.
În 1816 împreună cu alţi preoţi am dat viaţă la o comunitate de misionari, şi în 1826 Sfântul Scaun ne-a aprobat cu numele de Misionari Oblaţi ai Mariei Imaculate.
„M-a trimis să evanghelizez săracilor” a fost cuvântul lui Isus pe care am încercat să-l trăiesc pentru toată viaţa. Primul scop al Congregaţiei este acela de a anunţa Evanghelia celor mai săraci din Franţa, privilegiind metoda Misiuni Populare.
Pe 14 octombrie 1832 am fost hirotonit episcop şi pe 2 octombrie 1837 am devenit episcop de Marsilia. In această perioadă am continuat conducerea Institutului deschizându-l Misiunilor ad gentes.
În 1841 am trimis primii misionari in Nordul Canadei, printre amerindieni şi eschimoşi, in 1845 in Sri Lanka, în 1852 în Africa de Sud.
Înainte de a muri, pe 21 mai 1861, fiilor mei le-am lăsat idealul pentru care am cheltuit toata viaţa mea: „Intre voi caritatea, caritatea, caritatea şi afară pasiune pentru mântuirea oamenilor”.
Pe 1975 am fost făcut fericit şi pe 3 decembrie 1995 Ioan Paul al II-lea m-a proclamat sfânt şi 21 mai este ziua comemorării mele.
 
RUGĂCIUNE
O Dumnezeule, Tatăl nostru, îţi mulţumim pentru că l-ai chemat pe Sf. Eugen de Mazenod să îl urmeze pe Cristos Mântuitorul şi Evanghelizatorul.
Îndrăgostit de Fiul tău Isus şi părtaş la compasiunea sa pentru omenire, el s-a pus în mod necondiţionat în slujba Bisericii tale, pentru evanghelizarea săracilor şi a trimis misionari în toate părţile lumii.
Prin mijlocirea sa, fă-ne să ardem de o dragoste vie pentru Cristos, care să ne îndrepte spre sfinţenie şi misiune: învaţă-ne să construim comunităţi care să fie semn al iubirii tale, angajate în evanghelizarea săracilor.
Maria Imaculată să fie pentru noi mamă şi îndrumătoare în a-l primi pe Cristos şi în a-l face cunoscut lumii căruia îi este Mântuitor. Amin

RUGĂCIUNE PENTRU FAMILIE
Dumnezeule atotputernic şi iubitor, Tu l-ai condus pe Sf. Eugen prin suferinţele şi provocările unei familii dezmembrate către o viaţă de sfinţenie.
Prin mijlocirea lui binecuvântează copiii şi tinerii familiilor distruse.
Întăreşte soţii în lupta pentru unitatea lor.
Dăruieşte-le înţelegere, răbdare, iubire şi curaj pentru a depăşi problemele vieţii.
Dăruieşte-ne harul pe care astăzi cu încredere ţi-l cerem... prin Cristos Mântuitorul şi Domnul nostru. Amin.Ċ
Sf. Eugen De Mazenod,
1 dec. 2008, 13:18
Ċ
Sf. Eugen De Mazenod,
1 dec. 2008, 13:18
Ċ
Sf. Eugen De Mazenod,
18 mai 2011, 02:01
Comments