Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎

Pr. Damian Cimpoeşu OMI rămâne în România

postat 9 nov. 2009, 07:30 de Sf. Eugen De Mazenod   [ actualizat la 11 dec. 2009, 10:48 ]
De obicei când este vorba despre un preot nou sfinţit lumea se întreabă unde va fi trimis de către episcop. În cazul unui călugăr este un pic diferit, este superiorul care stabileşte destinaţia lui. La Oblaţi prima ascultare îi revine superiorului general care în mod normal o comunică printr-o scrisoare.
Aceasta a ajuns şi la Mărăcineni la părintele Sante Ronchi OMI cu îndemnul de a o înmâna pr. Damian Cimpoeşu OMI care a fost hirotonit preot pe 17 octombrie.
Sâmbătă 7 noiembrie 2009, în Capela Mănăstirii Sf. Eugen din Mărăcineni, în timpul vesperelor la care au luat parte câţiva prieteni ai comunităţii pr. Sante a citit scrisoarea în care pr. Heinz-Wilhelm Steckling, superiorul general al Misionarilor Oblaţi ai Maria Imaculate, comunică părintelui Damian că este destinat misiunii Oblate din Romania începând cu data de 1 noiembrie 2009.
De aceea comunitatea oblată din Mărăcineni, cu toate că a fost locul unde pr. Damian a trăit din februarie 2009, prin această scrisoare de obedienţă îl primeşte în mod oficial ca părtaş al misiunii ei.

Comments