Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎Arhiva ştiri‎ > ‎

Ziua Tinerilor la Motru

Focul Rusaliilor se va contopi cu entuziasmul tinerilor la Motru duminica 15 mai. Sunt aşteptaţi 140 de tineri, de la Craiova, Mătăsari, Rovinari, Turnu Severin şi de la Târgu Jiu, care vor participa la cea de a treia zi zonală.
Magii i-au precedat la Betleem cu aur, tămâie şi smirnă. Astăzi, în schimb, tinerii sunt chemaţi să spună oriunde cu viata lor “ne oferim, Isuse”. Vor putea, aşa, să urmeze cuvintele şi exemplu lui Ioan Paul al-II-lea care, în mesajul pentru cea de a XX Zi Mondială a Tineretului, le-a scris:
“Iubiţi tineri, oferiţi-i şi voi Domnului aurul existenţei voastre, sau mai bine libertatea de a-l urma din iubire răspunzând cu fidelitate la chemarea sa; înălţaţi spre el tămâia rugăciunii voastre arzătoare, spre lauda slavei sale; oferiţi-i smirna, adică afecţiunea plină de recunoştinţă faţă de el, adevăratul om, care ne-a iubit până la moarte asemenea unui răufăcător pe Golgota”.
Ziua tinerilor, găzduită în această ocazie de parohia Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din Motru, ca şi cum celelalte care s-au desfăşurat la Târgu Jiu (pe 27 noiembrie 2004) şi la Craiova pe (19 februarie 2005), este organizată de către Misionarii Oblaţi ai Mariei Imaculate în colaborare cu parohii şi tinerii din respectivele parohii din această zonă pastorală a diecezei de Bucureşti.
 
Program
9,30       Sosiri
9,45       Primire şi prezentare
10,15     Pauză
10,40     Pregătire pentru liturghie
11,00     Liturghie
12,30     Prânz
13,30     Jocuri
15,00     Temă
15,45     Întâlniri de grup
16,45     Pauză
17,15     Întâlnire cu toţi
18,00     Plecări

Comments