Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎Arhiva ştiri‎ > ‎

Week-endurile tinerilor

În ultimele două săptămâni, Misionarii Oblaţi ai Mariei Imaculate au animat două week-enduri pentru tinerii din Râmnicu Vâlcea şi Târgu Jiu.
De la început, tinerii s-au regăsit protagonişti şi responsabili în cadrul unui „atelier de fraternitate”. Fantezia, ideile şi talanţii tuturor au fost materiile prime supuse la lucrare prin relaţii fraterne. Apoi, s-a realizat cum se poate zidi de la sine, valorificând lucruri frumoase pe care Isus ni le sugera. Nu era un program propriu-zis, ci doar faptul de a lucra clipă după clipă împreună cu El.
Între 16 şi 18 decembrie, 14 tineri din Parohia Sfântul Ioan de Capestrano din Târgu Jiu au fost implicaţi în această iniţiativă şi ne au lăsat nişte rânduri:

“Această întâlnire, am trăit-o la o capacitate maximă. Mi-am dat seama că pentru a putea fi fericiţi, trebuie să ne deschidem sufletul şi totodată să ştim să-i ascultăm pe cei care au nevoie să fie ascultaţi şi să încercăm cu ajutorul lui Dumnezeu, să le uşuram povara, chiar dacă trebuie să luăm şi noi o parte din această povară asupra noastră şi să suferim alături de ei” (Dragoş).
„În finalul serii am găsit răspunsurile la întrebările la care, fără un ajutor nu puteam să le găsesc răspuns. A doua zi am început să fim implicaţi creativ şi acest lucru m-a încântat foarte mult.” (Octavian)
„Această întâlnire a fost pentru mine un prilej de cunoaştere a tineretului de la mine din parohie. Până acum, nu ne întâlneam decât la orele de cateheză şi la biserică, duminica. De asemenea, am învăţat că există mul mai multe feluri de a iubi decât îmi imaginasem. Nu ştiam că respectul acordat celui de lângă mine e un semn de iubire. Am învăţat să-l ascult mai mult pe cel de lângă mine şi să-i acord şansa de a-şi spune părerea”. (Eduard)

Era în data de 9 decembrie şi 9 erau tinerii din parohia Sfântul Anton din Râmnicu Vâlcea, care s-au întâlnit în comunitatea Surorilor Carităţii a Sfintei Ioana Antida pentru a trăi acest week-end al lor. Iată ce au spus:
„Povestea cu floarea pe care am scris-o, care îşi arată frumuseţea, se ofileşte şi îşi împrăştie seminţele, pentru a i se vedea frumuseţea şi în alta parte. Aşa poate să fie şi în viaţa reală, când totul e frumos, se poate întâmpla ceva rău, dar în spatele oricărui necaz, este acolo ceva care te face din nou bucuros”. (Robert)
„Ce am învăţat din aceasta întâlnire: să am o mai mare răbdare, pentru că de fapt nu prea am multă răbdare; să nu îi rănesc pe cei din jurul meu”. (Andreea)
„Discuţiile au fost foarte profunde. Am atins nişte puncte pe care în viaţa de zi cu zi nu prea am ocazia să vorbesc despre ele”. (Ana Maria)
„Am făcut un pas important pentru a ne cunoaşte mai bine, căci este pentru prima dată când membri grupului nostru stau atât de mult timp împreună”. (Gabriel)
„Mi-a plăcut foarte mult discuţia de vineri seară şi astfel am învăţat sau mai bine-zis mi-am reamintit de faptul că trebuie să-l ascult şi pe celălalt”. (Ştefan)
„Mi-a plăcut în mod special lucrul în echipă (grup) pentru că aşa am învăţat că sunt multe feluri de a iubi, şi cel mai important este să iubeşti şi munca celui de lângă tine”. (Olguţa)

Comments