Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎Arhiva ştiri‎ > ‎

TIMPUL MISIUNII la Piteşti

Ziua de 8 ianuarie 2006 va rămâne ca un început al Timpului Misiunii de către comunitatea catolică Sfinţii Apostoli Petru şi Paul din Piteşti. În această zi în care toată Biserica, celebrează botezul lui Isus Cristos pe malul Iordanului, comunitatea catolică din Piteşti a primit mărturia misionară din partea parohului, pr. Iosif Cobzaru, cât şi a pr. Angelo Daddio, superiorul Misionarilor Oblaţi ai Mariei Imaculate, care împreună au invocat acelaşi Duh coborât asupra Mântuitorului.
Cu această rugăciune de invocare, preoţii respectivi s-au pus sub călăuzirea Duhului Sfânt pentru a asculta mai în profunzime Cuvântul lui Dumnezeu cât şi pentru a-i sluji împreună pe oamenii care le-au fost încredinţaţi.
Două angajări, acum ajunse la vârsta maturităţii, de când, cu câteva luni în urmă, pr. Cobzaru le a făcut propunerea Oblaţilor, de a face o misiune populară la Piteşti. Atunci a pornit acest dialog şi înţelegerea reciprocă din care a izvorât necesitatea de a trăi un timp de cercetare spirituală şi pastorală.
În această fază care a început ieri, 8 ianuarie, punctul principal nu este acela de a programa sau a face ceva, ci mai ales, a asculta, a discerne, a întări comuniunea comunităţii. Înfăptuindu-se aceste condiţii cu o mai multă râvnă, cea care progresează este sfinţenia şi misiunea, pentru că „Dumnezeu deschide Bisericii, orizonturile unei omeniri care e mai pregătită să primească sămânţa Evangheliei” (Redemptoris Missio nr. 3).
Toate acestea caracterizează timpul în care Duhul Sfânt împinge toată comunitatea să redescopere chemarea sa la misiune. Acesta este Timpul Misiunii, adică perioada în care se conştientizează „că a venit momentul de angajare a tuturor forţelor Bisericii pentru noua evanghelizare” (Redemptoris Missio nr. 3). Deci, acele persoane care ieri şi-au amintit de Botezul lor prin reînnoirea făgăduinţelor, sunt primele care trebuie să răspundă direct la acest îndemn al Duhului Sfânt.

Comments