Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎Arhiva ştiri‎ > ‎

Exerciţii spirituale pentru tineri

Pe 30 martie câteva ore după apus 25 de tineri din Constanţa şi Navodari au ajuns la Mărăcineni însoţiţi de don Alois Farcaş de la Salezieni, sora Jose Giorgis de la surorile Sf. Iosif şi don Eugen Mateiaş vicarul parohiei Sf. Anton de Padova din Constanţa. După aproape 5 ore de călătorie acest grup de tineri cu vârstă cuprinsă intre 17 şi 25 de ani, nu doreau altceva decât să se odihnească după o zi încărcată.
Exerciţiile au început ziua următoare cu rugăciune, meditaţie şi linişte. La început a fost cum era şi normal un pic obositor pentru a se concentra, dar dorinţa de a-l întâlni pe Isus a prevalat. Cele două zile jumătate au trecut foarte repede. Isus s-a angajat povestind despre sine şi despre misterul său în Sfântă Scriptură, şi a oferit tuturor darul reconcilierii. După adoraţie euharistică de sâmbătă seară, pentru toţi a sosit momentul să se hrănească cu pâinea şi vinul cu care Cristos dezvăluie cât Dumnezeu îl adoră pe om.
E prima dată în care comunitatea Oblată din Mărăcineni găzduieşte şi animă un mini curs de exerciţii spirituale pentru tineri. Cererea Salezienilor din Constanţa a fost o optima ocazie pentru a oferi şi acest serviciu tinerilor şi pentru face o probă de „omologare” a casei proaspătă zidită.

Comments