Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎Arhiva ştiri‎ > ‎

Comunitatea parohială devine misionară

Misiunea populară de la Târgu Jiu, duminică 30 Aprilie intră în cea de a patra fază. Enoriaşii parohiei catolice Sfântului Ioan de Capestrano vor fi vizitaţi de către Misionarii Oblaţi ai Mariei Imaculate
, surorile Maestre Pie Venerini şi un grup de laici din această localitate. Din acest motiv surorile, copiii şi părinţii, duminică 30 Aprilie, vor primi împreună crucea misionară şi mandatul pentru a mărturisi Evanghelia lui Cristos în cartierele lor. În primele patru zile ale săptămânii, o echipă formată de laici şi consacraţi va vizita cele patru zone pastorale şi va anima chiar Centrele de Ascultare ale Cuvântului, găzduiţi de către însăşi familiile misionare. Vineri 5 şi sâmbătă 6 mai preoţii vor fi disponibili pentru spovezi şi colocvii. Cu liturghia euharistică de duminică 7 Mai, prezidată de către E. S. IPS Ioan Robu, Arhiepiscopul de Bucureşti, Misionarii Oblaţi ai Mariei Imaculate vor restitui păstorului diecezei munca de evanghelizare realizată pe teritoriul de Târgu Jiu din începutul 2005.
După un an, a scris pr. Petru Husariu în mesajul care prezintă programul următoarei săptămâni, “cuvântul ‚misiune’ şi respectiv ‚misiune populară’ nu mai reprezintă o noutate”. În realitate multe au fost ocaziile pentru a trăi împreună această experienţă până acum împărţită în trei faze. Prima a fost în lunile ianuarie şi februarie 2005 când, împreună cu parohul, pr.
Husariu, s-a elaborat proiectul misionar după nevoile spirituale ale comunităţii. În al doilea moment, pe 13 martie 2005, la începutul primei săptămâni, Excelenţa Sa Arhiepiscopul Ioan Robu a conferit mandatul misionar Oblaţilor. În octombrie 2005 a început cea de a patra fază cu întâlnirile lunare ale Betaniei, şcoală a Cuvântului în care au fost oferite instrumentele esenţiale pentru a face un drum de spiritualitate biblică.
Misiunea populară este un proiect organic care se desfăşoară într-o perioadă medie-lungă folosindu-se de instrumente diferite şi personalizate. Are ca centru vestirea directă a lui Cristos Mântuitor, în special în afara lăcaşurilor de cult. Şi se manifestă ca o acţiune eclezială care atinge şi angajează toată ţesătura parohială pentru a redefini, a reconfigura şi a potenţa pastorala pe permanentul mandat misionar al lui Cristos.

Ċ
Sf. Eugen De Mazenod,
11 dec. 2008, 11:51
Comments