Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎Arhiva ştiri‎ > ‎

Patru noi tineri oblaţi

Începe viaţa misionară pentru Adriano-Rosi Bădiţă, Bonifaciu Budău, Marius Lucian Bosoi şi Nicolae Tuică care ieri, 15 septembrie, au făcut prima lor oblaţiune. A primit voturile p. Angelo Daddio, Superior al Misiunii Oblate din România, în capela Comunităţii din Mărăcineni. În timpul predicii, p. Angelo, a recitit textul Constituţiilor şi Regulilor care se referă la primele voturi: „ Perioada noviciatului se termină cu angajamentul în Congregaţie, act liber şi plin de credinţă. După ce a experimentat iubirea Tatălui în Isus, novicele îşi consacră viaţa pentru a face vizibilă această iubire; el încredinţează propria fidelitate lui Cristos a cărui cruce o împărtăşeşte, sperând în făgăduinţele sale”. A concluzionat, apoi, oprindu-se asupra a ceea ce la rîndul ei Congregaţia oferă: Regulile, haina religioasă şi numele de Misionar al Mariei Imaculate.
Adriano-Rosi Bădiţă, 27 de ani din Craiova, Bonifaciu Budău, 24 de ani din Bacău, Marius Lucian Bosoi, 23 de ani din Huşi şi Nicolae Tuică de 30 de ani din Craiova au intrat în noviciat pe 15 septembrie 2005, fiind primiţi de maestrul de novici, p. Giuseppe Rubino, care i-a însoţit pe drumul lor formativ.
În aceaşi zi noii oblaţi s-au întors în oraşele lor pentru ca pe 1 octombrie să plece spre Italia la Scolasticatul din Vermicino, de lângă Roma, unde îşi vor continua formarea.

Comments