Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎Arhiva ştiri‎ > ‎

Luna misionară 2006

Ziua Misionară Mondială, de pe apropiatul 22 octombrie, va avea ca temă „Caritatea, sufletul misiunii”. Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea, în mesajul dat cu această ocazie (Ziua Mondială Misionară 2006), propune să trăim şi să gândim misiunea universală a Bisericii plecând de la izvorul ei: „Iubirea pe care Dumnezeu o manifestă faţă de fiecare persoană constituie, de fapt, inima experienţei şi a vestirii evangheliei, iar cei care o primesc devin, la rândul lor, mărturisitori ai acesteia”. În concluzie fiecare creştin care a fost investit cu acest dar este un om chemat la misiune.
În România, în dieceza de Bucureşti, Misionarii Oblaţi ai Mariei Imaculate vor realiza iniţiative de animare perntru a aprofunda tema propusă de Sfântul Părinte şi pentru a sensibiliza creştinii către un angajament misionar.
În timpul lunii octombrie, zilele misionare în parohiile diecezei Bucureşti, vor fi o „ocazie pentru a înţelege din ce în ce mai bine că mărturia iubirii, sufletul misiunii, se referă la toţi. A sluji evanghelia nu trebuie considerată o aventură solitară, ci un angajament care să fie împărtăşit de fiecare comunitate” (ZMM 2006). Misiunea este o responsabilitate care îmbrăţişează întreaga Biserică. De aceea Sfântul Părinte spune că pe lângă misionarii şi misionarele angajaţi în mod direct în acţiunea de evanghelizare „mulţi alţii, copii, tineri şi adulţi care, cu rugăciunea şi cooperarea lor, în diferite moduri, contribuie la răspândirea împărăţiei lui Dumnezeu pe pământ” (ZMM 2006). Copii care în felul lor colaborează la misiune vor fi angajaţi în iniţiativele din apropiata lună octombrie. Oblaţii îi vor întâlni pe cei mai mici, adică pe cei din Grădiniţele catolice. Copiii români, proaspeţi unşi cu sacramentul Botezului, sunt chemaţi să exprime ceea ce au primit în Biserică prin darul Duhului Sfânt.
Ziua Misionară Mondială a fost instituită pe 14 aprilie 1926 de papa Pius al X-lea, care a aprobat cererea Consiliului Superior General al Operei Pontificale al Propaganda Fide. Luna viitoare vom celebra aşadar a 80-a Zi Misionară Mondială, ocazie pentru a ne ruga şi a ne apropia împreună de izvoarele vestirii Evangheliei.

Downloads 
"Caritatea, sufletul misiunii". Mesajul pentru Ziua Mondială a Misiunilor 2006


Programul octombrie misionar 

1 octombrie – Slatina
Parohia
Naşterea Sfintei Fecioare Maria

8 octombrie – Bucureşti
Parohia Sfinţii Petru şi Paul

10 octombrie – Piteşti
Parohia Sfinţii Apostoli Petru şi Paul
Grădiniţa Îngerul Păzitor

12 octombrie – Craiova
Grădiniţa Sfântul Anton
Şcoala Postliceală Teologico-Sanitară Romano-Catolică Sfântul Iosif

15 octombrie – Ploieşti
Parohia Cristos Rege

17-18 octombrie – Câmpulung Muşcel
Şcoala Sfântul Iacob

22 octombrie – Drobeta-Turnu Severin
Parohia Neprihănita Zămislire

24 octombrie – Slatina
Grădiniţa Sfânta Bernadetta

25 octombrie – Târgu Jiu
Grădiniţa Maestre Pie

27 octombrie – Râmnicu Vâlcea
Grădiniţa Sfânta Ioana Antida

29 octombrie – Râmnicu Vâlcea
Parohia Sfântul Anton de Padova
Parohia Adormirea Maicii Domnului şi Sf. Rita de Cascia


Comments