Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎Arhiva ştiri‎ > ‎

.tu 2007

Primii participanţi la atelierul de fraternitate, au sosit la Mărăcineni pe 17 iulie, fiind însosiţi de 2 surori ale Carităţii ale Sf. Ioana Antida Thouret, Sr. Christiane Chavanis şi Sr. Solange Wider. Cei 8 tineri francezi cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani, contactaţi prin intermediul Centrului Catolic Universitar din Dijon şi Capela studenţilor din Besançon, au avut timp până pe 20 iulie pentru a se introduce în comunitatea oblată dar şi pentru a-i primi pe alţii, în majoritate tinere şi tineri români cu vârste cuprinse între 15 şi 22 ani, provenind din Câmpulung Muscel, Drobeta Turnu-Severin, Mioveni, Piteşti, Slatina e Târgu Jiu. După data de 21 iulie au început atelierele de fraternitate care au avut ca şi fundament lectura câtorva experienţe privind viaţa concretă a tinerilor români şi francezi. S-a pus problema dacă există ceva comun între cele două culturi, dacă este adevărat că relaţiile între creştini sunt intr-adevăr luminate de către lumina lui Cristos şi care sunt acele căi ce trebuiesc parcurse pentru a o reflecta mai bine pe continentul european.
Entuziasmul iniţial dar şi împărtăşirea opiniilor din partea celor 30 de tineri participanţi în zilele succesive au trecut şi printr-o probă de experienţă. În cadrul atelierelor de dansuri, scenografie şi teatru, tinerii s-au confruntat cu lenea care de multe ori împiedică primirea noutăţii.

Zi după zi până pe 27 iulie, generozitatea fiecăruia a fost supusă exigenţelor concrete ale întâlnirii cu celălalt şi în multe cazuri a fost trecută prin filtrul unei iertări sincere. Rugăciunea cotidiană şi momentele ordinare de împărtăşire au susţinut acest exerciţiu pe care Isus îl cere mereu acelora care vor să fie ucenicii lui.


Comments