Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎Arhiva ştiri‎ > ‎

"O lumină dintre două lumi" la Roman

Pe 3 august 2007, la orele 9.00, ar fi trebuit să înceapă, campusul ecumenic din Roman, dar funeraliile Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, celebrate la Bucureşti, în dimineaţa aceleiaşi zile, au adus, din respect, amânarea pentru după-amiază, ale activităţilor organizate împreună cu parohia ortodoxă “Precista Mare”, şi cu susţinerea grupului Impact “Zâmbet pentru Zâmbet” şi al seminarului ortodox “Sf. Gheorghe”.

Sloganul ales pentru acest an, „ o lumină între două lumi”, inspirată din tema celei de-a treia Adunări Ecumenice Europene de la Sibiu, a unificat toate activităţile acestui campus la care s-au înscris 100 de tineri. Între 3 şi 6 august, ei au lucrat împreună în patru ateliere distincte, iar ca loc pentru desfăşurare pentru aceste activităţi a fost ales seminarul ortodox “Sf.

Gheorghe” din Roman. Într-un mod concret, comparativ cu locul unde a fost găzduit celelalte ediţii ale campusului în anii trecuţi, sălile unde s-au desfăşurat atelierele de teatru, dans, scenografie şi costume, au devenit adevărate „ şantiere” pentru a putea pregăti cele două „lumi” ale tânărului Radu şi al cavalerului Ştefan, personaje în povestea în care după 6 august au participat şi copii cu vârste cuprinse până în 15 ani. În aceeaşi zi după ce au fost primiţi în ritmuri de dansuri medievale, copii au trebuit să realizeze stindardul propriei echipe dar şi blazoanele pentru a putea fi admişi la jocurile care s-au desfăşurat după-amiază, în timpul cărora s-au confruntat ca şi nişte cavaleri adevăraţi. După 7 august a fost continuată povestea, iar activităţile au fost adresate exclusiv pentru copii, ghidaţi de către 11 animatori ortodocşi şi catolici, provenind din Roman, Bacău şi Marsala
(Italia). În fiecare dimineaţă, în cadrul atelierelor, animatorii au propus ca şi momente importante, rugăciunea împreună cu diferite activităţi pentru aprofundarea câtorva argumente de interes ecumenic: spiritualitate, creaţie, pace, dreptate, unitate şi emigraţie. După-amiaza, după primirea cu bansuri şi dansuri, tinerii au lucrat în ateliere pentru a pregăti ziua conclusivă de pe 12 august, aceasta fiind deschisă chiar si celor care nu au participat activ, părinţilor şi amicilor.

Comments