Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎Arhiva ştiri‎ > ‎

Misiune populară la Drobeta Turnu Severin

De fiecare data când comunitatea creştina se apleacă peste pragul lăcaşului de cult pentru a mărturisi prin fapte şi cuvinte iubirea lui Dumnezeu, atunci este în misiune. Aceasta acţiune trasă din natura proprie a Bisericii, de pe 14 până pe 21 octombrie va deveni cât mai vizibilă în Drobeta Turnu Severin. Pe 14 octombrie, în timpul Sf. Liturghiei, PS Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucureşti, înmânând misionarilor crucile şi familiilor, candele Centrelor de Ascultare ale Cuvântului, va deschide misiunea populară în Parohia romano-catolică Sf. Fec. Neprihănit Zămislită din Drobeta Turnu Severin.
Programul de misiune prevede, ca noutate, implicarea directă a tuturor familiilor în rugăciunea de dimineaţă acasă. Fiecare nucleu familial în parte va stabili ceasul în care toţi membrii ei pot să se roage împreună înainte de a pleca spre diferitele activităţii cotidiene. Echipa misionară formata de 4 Oblaţi Mariei Imaculate şi de sr. Cristina Popov din Congregaţia surorilor Carităţii ale Sf. Ioana Antida, începând de luni 15 până joi 18 octombrie va vizita familiile din parohie şi în fiecare seară va anima Centrele de ascultare ale Cuvântului. Aceste întâlniri serale vor fi găzduite de opt familii care vor primi în locuinţele lor enoriaşii cei mai apropriaţi pentru a asculta Cuvântul lui Dumnezeu şi pentru a împărtăşi experienţa credinţei.
Vineri 19 octombrie la ora 19,00 comunitatea parohială va parcurge „Calea iubirii” care conduce la reconciliere cu Dumnezeu prin sacramentul spovezii. În ziua de sâmbăta tinerii se vor aduna pentru a concretiza experienţa săptămânii prin intermediul atelierelor creative şi la ora 20,00 toata parohia, în timpul vegherii misionare, se va ruga în comuniune cu toate Bisericile angajate pentru vestirea Evangheliei în toata lumea.
Programul acestei săptămânii de misiune face parte de un proiect de 2 ani maturizat în „timpul misiunii” început pe 25 martie, când parohul, pr. Claudiu Cojan şi pr. Angelo Daddio OMI, s-au rugat şi s-au angajat împreună pentru a discerne răspunsurile pastorale la nevoile spirituale ale comunităţii.
Actualmente parohia alcătuieşte 235 familii dintr-un total de 691 persoane care reprezintă 0,6% din cei 109.450 de locuitori ai Severinului. Anul acesta se sărbătoresc 120 ani de când a fost consacrată Biserica de către Mons. Paul I. Palma Arhiepiscopul de Bucureşti. Primii credincioşii romano-catolici din Droberta Turnu Severin care au dat impulsul pentru formarea unei comunităţii stabile au ajuns în localitate începând de anul1830, pe 4 decembrie 1887 a fost consacrata Biserica şi în 1897 s-a celebrat prima misiune.
În preajma celebrării acestor evenimente istorice, o săptămână de misiune chiar dacă se încadrează într-un proiect medio-lung, se contextualizează în mandatul permanent de evanghelizare pe care toate Bisericile l-au primit pentru toata lumea.

Comments