Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎Arhiva ştiri‎ > ‎

Zboruri naţionale

Pescăruşul Jonathan în luna august a zburat până la Roman pentru a întreţine cu povestea sa tinerii din parohia ortodoxa Precista Mare. Campusul ecumenic ajuns deja la a IV-a ediţie, în acest an a pus împreună 59 tineri între 7 şi 20 de ani care în fiecare zi au asistat la povestea unui pescăruş care voia să exprime la maxim propria libertate de a zbura. Comunitatea oblată cu ajutorul unor tineri, Alexandra Văcaru, Iulia Micudă, Isabella Barzotti, Mihaela Bora şi Mirella Pîrlog de pe data de 28 iulie până pe data de 31 s-a pregătit să primească tinerii care trebuiau să participe la campus.

Programul din acest an în faza de realizare a fost modificat pentru a permite tinerilor să meargă la prânz la Centrul Social Precista Mare. Aşa încât în loc să se vină dimineaţa de la 9,00 la 12,00, şi după-amiaza de la 16,00 la 19,00 de la 6 august activităţile s-au desfăşurat până la 13,45.

Primi la zbor în aceasta experienţă au fost animatori care au decis sa pună la dispoziţie timpul şi energiile lor în serviciul tinerilor din Roman. Au călătorit plecând din alte localităţi di România: Bucureşti, Câmpulung Muşcel e Târgu Jiu. Cea mai scurta fiind călătoria Isabelei care chiar dacă este italiană, după experienţa cu campusul de la Mărăcineni s-a transferat la Butea pentru câteva săptămâni. În acest sat în apropiere de Roman a desfăşurat un serviciu de voluntariat pe lângă Congregaţia Surorilor Misionare ale Patimii lui Isus. De cel mai aproape au ajuns Cătălin Stan, Marian Neagu, Geta ed Olga Manaşcu, patru tineri din Roman care în acest an au participat la activităţi ca preanimatori.

În ultima zi sâmbătă 9 august, sărbătoarea concluzivă a campusului s-a terminat cu câteva minute mai devreme. Când ne-am dat seama că norii nu aveau nici o intenţie de a întârzia cu furtuna saluturile au fost inevitabile.

Comments