Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎

Comuniunea: cheia misiunii!

postat 23 oct. 2010, 01:23 de Sf. Eugen De Mazenod   [ actualizat la 23 oct. 2010, 01:33 ]
Suntem aproape de cea de-a 84-a Zi Misionară Mondială care anul acesta se celebrează pe 24 octombrie. Acest eveniment anual este o chemare simplă şi concretă la misiune. Este angajarea Bisericii, de aceea fiecare creştin trebuie să se simtă implicat în mod concret în cooperarea misionară. Creştinii de pretutindeni pot să contribuie la răspândirea Evangheliei înainte de toate prin rugăciune, din punct de vedere material şi cine este chemat plecând în misiune. Aceste aspecte sunt roadele comuniunii despre care vorbeşte Papa Benedict al XVI-lea în mesajul său. De fapt când suntem în măsură să trăim o astfel de comuniune? Când întâlnim iubirea lui Dumnezeu; de la aceasta, spune Papa Benedict, se „schimbă existenţa, putem trăi în comuniune cu el şi între noi şi oferim fraţilor o mărturie credibilă, dând cont de speranţa care este în noi (cf. 1Pt 3,15)”. Deci pentru a intra în misiune este nevoie de comuniune, de aceea cheia misiunii este la dispoziţia tuturor creştinilor, mai ales la îndemâna acelora care în fiecare duminică participă la Sf. Liturghie.
De fapt ziua misionară programată de Misionarii Oblaţi ai Mariei Imaculate în diferite parohii anul acesta a avut ca scop acela de a propune o reînnoire a comuniunii între creştini în această perspectivă misionară. Până acum acest îndemn a atins parohiile romano-catolice din Târgu Jiu, Brezoi, Craiova (Toţi Sfinţii), mâine Bucureşti (Maica Îndurerată), marţi Piteşti şi Câmpulung Muşcel pe 31 octombrie.
În această lună Oblaţii de la Mărăcineni au participat şi la alte acţiuni de nouă evanghelizare în Italia precum misiunea populară de la Alessandria şi animarea misionară la Universitatea Calabria (UNICAL). Deci chemarea la misiune este şi pentru teritoriul european care se îndreaptă spre decreştinare.
Din acest motiv, Benedict al XVI-lea pe 12 octombrie a anunţat oficial existenţa Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări care va avea o atenţie deosebită pentru ţările tradiţional creştine.
De aceea dacă creştinii trăiesc în comuniune pot să se implice în misiunea care este la doi paşi.

Comments