Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎

Consacrarea perpetuă a lui Valentin Florin Vrînceanu OMI

postat 17 apr. 2012, 07:17 de Sf. Eugen De Mazenod   [ actualizat la 17 apr. 2012, 08:31 ]
Parohia Naşterea Sf. Fecioare Maria din Huşi Corni, duminică 15 aprilie 2012, s-a bucurat s-o primească în biserica lui Cristos pe Antonia Denisa, care în timpul sf. Liturghii de la 9,30 a fost botezată de către pr. Lucian Bosoi, OMI. După celebrare, această nou-născută, întorcându-se spre casă împreună cu părinţi săi s-a întâlnit în curtea bisericii cu un alt botezat ca şi ea, Valentin Florin Vrînceanu. Acesta a primit şi el botezul de mic, iar crescând a trăit această consacrare în Congregaţia Misionarilor Oblaţi ai Mariei Imaculate. Şi dacă Antonia Denisa îşi trăia în mod inconştient primele clipe de viaţă creştină, fr. Valentin se pregătea să spună cu o oră mai târziu un „da” definitiv acelui Isus cu care a fost făcut una în ziua botezului.
Iată că la ora 11,00 la începutul, Sf. Liturghii pr. Benone Butacu OFMConv., paroh la Biserica Naşterea Sf. Fecioare Maria, adunată pentru celebrarea pascală a Duminicii Milostivirii a explicat semnificaţia evenimentului pentru Valentin şi de asemenea pentru întreaga parohie. Acestui cuvânt de introducere adresat celor de faţă i-a fost alăturat și salutul către Misionarii Oblaţi ai Mariei Imaculate veniţi fie din Romania fie din Italia şi rudelor fratelui Valentin.
Părintele Sante Ronchi, superiorul misiunii Oblate în Romania, a prezidat Litughia euharistică, iar la predică, reluând textul Evangheliei care vorbeşte despre apostolul Toma care şi-a dorit să pună degetul lui în plăgile lui Isus, a zis că putem „să punem şi noi mâna în 
coasta lui, să punem şi noi degetul în locul cuielor pentru că mai mulţi fraţi ai noştri au fost răniţi în viaţă; poate şi noi ducem în trupul nostru rănile vieţii, iar dacă noi le recunoaştem, dacă noi le atingem şi dacă noi ne ajutăm pentru că ne dăm seama de acest lucru, iată că acest om care suferă este Isus Cristos. Aşa ne-a spus el ‘când mie mi-a fost sete, când mi-a fost foame, când eram bolnav, eram eu’. Şi noi am atins locul cuielor în fraţii noştri şi l-am întâlnit pe Isus. Aşa vrea să facă şi fr. Valentin. Să meargă între oameni să-şi dea seama de suferinţele lor. Şi poate să nu facă nimic altceva decât să fie lângă oamenii care suferă”.
Aceasta de fapt este misiunea unui creştin şi mai cu seamă a unui frate oblat consacrat, care doreşte să-l recunoască pe Isus printre oamenii de astăzi.
Imediat după predică a urmat ritul consacrării în care pr. Salvatore D’Orto, delegatul Superiorului General, a primit voturile pe viaţă pe care fr. Valentin le-a pronunţat cu ajutorul lui Dumnezeu. De asemenea pr. Salvatore i-a înmânat fr. Valentin crucea oblată, medalia Sf. Fecioare Maria împreună cu Constituţiile şi regulile.
La sfârşitul Sf. Liturghiei fr. Valentin a mărturisit bucuria sa prin cuvinte de mulţumire adresate tuturor celor care l-au ajutat pe parcursul vieţii. „Mulţumesc lui Dumnezeu pentru această pace – a spus fr. Valentin – pentru ca nu mă simţ foarte emoţionat ci mă simt liber să vorbesc şi să mărturisesc iubirea lui Dumnezeu în viaţa mea şi să-i ajut pe cei de lângă mine să cunoască această dragoste şi
această iubire a lui Dumnezeu”. Această pace cu care cel înviat s-a prezentat la ai săi s-a aşezat și în inimă fratelui Valentin, iar puţin mai înainte în viaţa Antoniei Denisa şi se răspândeşte fără măsură când cei care au fost consacraţi prin botez ating rănile semenilor.

Comments