Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎

Doi Oblaţi hirotoniţi diaconi

postat 10 ian. 2011, 00:07 de Sf. Eugen De Mazenod   [ actualizat la 10 ian. 2011, 10:46 ]
Pe 8 decembrie 2010 Lucian Marius Bosoi şi Vincenzo Macchia erau la Cocciano în haine călugăreşti oblate şi sâmbăta 8 ianuarie 2011 la ora 18,00 se aflau la Cosenza îmbrăcând o albă în biserica Sf. Dominic. Era de faţă şi episcopul locului, ÎPS Mons. Salvatore Nunnari, arhiepiscop mitropolit de Cosenza-Bisignano şi administrator apostolic de Lungro care a prezidat celebrarea de hirotonire diaconală a celor doi Oblaţi. Cadrul liturgic al solemnităţii Botezului Domnului în care Isus Cristos se manifestă ca slujitor al lui Dumnezeu sugerează pregnanţa misionară a diaconatului. Lucian şi Vincenzo sunt chemaţi să anunţe săracilor vestea cea bună precum a făcut Domnul după ziua botezului său. 
Arhiepiscopul a început predica spunând: „îmi place să fac să răsune în această biserică, unde râuri de har curg prin lucrarea misionară a Oblaţilor ai Mariei Imaculate, ecoul testamentului Sfântului Eugen de Mazenod: ‚între voi, caritatea, caritatea şi în afară zelul pentru mântuirea sufletelor”. Mons. Nunnari a precizat cât „de actual să fie acest strigăt al inimii lui Eugen” care exprimă inima Bisericii şi slujirea evanghelizării adresată tuturor popoarelor. „Fără iubire reciprocă nu este spirit de familie şi fără familie nu este Biserică” şi a mai adăugat „fără iubirea familiei nu suntem buni de nimic şi prin această iubire casa devine raiul pe pământ. […] De acest spirit veţi umple oameni şi locuri unde Domnul vă va trimite prin ascultarea faţă de superiori voştri”. 
De fapt dacă tot se vorbeşte de loc Lucian şi Vincenzo pentru a ajunge la Biserica Sf. Dominic şi la acest moment de har au făcut 500 de km. Atât este de la Frascati până la Cosenza unde anul trecut Vincenzo şi-a trăit experienţa pastorală. În cadrul comunităţii oblate a activat în misiunea tineretului care se desfăşoară în dieceza învecinată de Sf. Marco Argentano şi în oraşul Cosenza a colaborat cu pastoraţia tineretului. 
Deci Oblaţii nu au ales biserica Sf. Dominic ca să fie hirotonirea pentru că este un lăcaş frumos din anul 1400 unde mulţi tineri au ambiţia de a celebra căsătoria lor. Motivul este misiunea, faptul de a putea împărtăşi o bucurie atât de mare cu persoanele la care Oblaţi sunt trimişi. Este evident, atunci, că la hirotonirea lui Lucian şi Vincenzo a participat o familie bisericească care creşte însufleţită de iubirea reciprocă. 
Înalt Preasfinţitul le-a mai urat ceva lui Lucian şi Vincenzo: „aduceţi-vă aminte că ceea ce azi vă este încredinţat, funcţia ministerială sau diaconia, va rămâne ca bază şi temelie a întregului minister care vă va fi încredinţat după hirotonirea prezbiterală. Fără acest spirit nu este putere în Biserica nici nu se justifică ministerul ierarhic”. 
Deci pentru pr. Lucian Marius Bosoi şi pr. Vincenzo Macchia urmează ministerul preoţiei. Probabil, dacă şi pentru această ocazie se va stabili locul urmărind criteriile adoptate până acum cei doi ar trebui să zboare în Senegal, fiind un mediu semnificativ pentru pr. Lucian. Totuşi înainte de a rezerva un bilet de avion, mai bine să ajungă invitaţia.

Comments