Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎

Mandatul pascal

postat 13 apr. 2009, 12:39 de Sf. Eugen De Mazenod   [ actualizat la 15 apr. 2009, 00:54 ]
De obicei când Oblaţii se pun în maşină spre Drobeta Turnu Severin aleg drumul cel mai scurt care trece prin Slatina şi Craiova. Ultima data, fiind 9 aprilie, ziua de Joia Mare, au luat drumul spre Bucureşti pentru a participa la Sf. Liturghie în cadrul căreia preoţii, răspunzând la întrebările IPS Ioan Robu şi-au reînnoit făgăduinţele preoţeşti, au fost binecuvântate uleiurile pentru bolnavi şi catecumeni şi a fost consacrată Sfânta Crismă. Îmbogăţiţi de aceste daruri pr. Sante Ronchi şi pr. Elio Filardo au plecat spre Drobeta Turnu Severin împreună cu pr. Claudiu Cojan, pentru a deschide la ora 19,00 Sfântul Triduum Pascal cu Cina Domnului în parohia romano-catolică Sf. Fec. Neprihănit Zămislită. Mai târziu, la ora 21,00, un grup mai mic de credincioşi a participat la Adoraţie în faţa preasfântului Sacrament. Un moment foarte simplu pentru a medita cuvintele lui Isus şi pentru a reînnoi angajamentul de a-l urma.
În Vinerea Sfântă a Pătimirii Domnului au fost vizitaţi bolnavii iar cei care au dorit au avut şi prilej de spovadă, profitând de prezenţa unui preot în biserica parohială. În celebrarea Pătimirii Domnului a fost contemplat Mântuitorul în „Ora Crucii” iar în ziua de sâmbătă cu Liturgia Cuvântului „Ora Maicii”, credincioşii au meditat asupra suferinţei şi speranţei Mariei.
În Duminica Paştelui, după marea celebrare a Vigiliei Pascale, la ora 11,00 comunitatea parohială s-a regăsit la Sf. Liturghie. Cu acest prilej, cincisprezece persoane, care în Timpul Postului Mare au avut posibilitatea de a se pregăti sufleteşte, au primit crucea şi mandatul misionar. În acest fel comunitatea parohială, prin aceşti cincisprezece misionari, printre care două familii şi trei surori ale Congregaţiei Fiicele Inimii Preasfinte a Lui Isus, a putut să conştientizeze în mod direct că misiunea porneşte din evenimentul învierii lui Cristos şi misiunea populară este o ocazie de cooperare concretă pentru răspândirea bucuriei pascale. În luna mai 2009 grupul de misionari parohiali, împreună cu parohul locului şi Misionarii Oblaţi ai Mariei Imaculate, vor fi implicaţi în diferite iniţiative cu scopul de a spori darul primit în ziua de Paşti.
Totuşi imediat după Sf. Liturghie cei prezenţi au avut ocazia de a da prima mărturie comunitară cu procesiunea învierii. Credincioşii s-au îndreptat spre cimitir pentru a mărturisi credinţa învierii şi pentru a duce la mormintele enoriaşilor lumină luată din lumânarea pascală.
Misiunea populară în parohia romano-catolică Sf. Fec. Neprihănit Zămislită a început în luna octombrie 2007 cu mandatul prin care PS Cornel Damian le-a încredinţat Oblaţilor slujba de a vesti Evanghelia pe teritoriul parohial (www.omisat.net/home/stiri/arhivastiri/071011). Cu această acţiune care a durat un timp de o săptămână, s-a încheiat prima fază a misiunii şi a început cea de a doua, cu întâlniri în familii şi în parohie, pentru reînnoirea şi consolidarea experienţei de credinţă.
Comments