Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎

Oblaţi români vor sluji în Provincia Mediteraneană

postat 21 mai 2012, 04:57 de Sf. Eugen De Mazenod   [ actualizat la 21 mai 2012, 04:57 ]

Trei Oblaţi au fost trimişi în misiune în cadrul Provinciei Mediteraneene: pr. Lucian Marius Bosoi, fr. Valentin Florin Vrînceanu şi pr. Vincenzo Macchia. Destinaţia le -a fost anunţată direct de către pr. Louis Lougen, Superiorul General al Misionarilor Oblaţi ai Mariei Imaculate, în cadrul celebrării de inaugurare a noii Provincii Mediteraneene care s-a desfăşurat pe 20 mai la Frascati (Italia).

Aceşti trei Oblaţi sunt primul cadou pe care îl primeşte noua Provincia Mediteraneană născută prin unirea Provinciei de Spania cu Provincia de Italia. Astfel se măreşte teritoriul în care sunt răspândite comunităţile oblate încredinţate grijii pr. Alberto Gnemmi, înscăunat chiar ieri în timpul aceleaşi celebrări. Oblaţii din această Provincie vor fi in slujba bisericii şi a oamenilor care se află nu numai pe teritoriului Italiei, şi al Spaniei ci și pe cel al Guineei Bissau, României, Saharei, Sengalului, Uruguayului şi Venzuelei.

De aceea noul Consiliu Provincial va stabili destinaţia ulterioară pentru cei trei Oblaţi. Numai atunci vor focaliza mai bine bucăţica de pământ a ţării unde vor contribui la misiunea universală a bisericii.

Comments