Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎

Pr. Angelo Daddio se stabileşte în Italia

postat 19 oct. 2010, 22:35 de Sf. Eugen De Mazenod   [ actualizat la 19 oct. 2010, 22:39 ]
Părintele Angelo Daddio OMI azi pleacă în Italia! Valizele sunt un pic mai grele ca de obicei, conţin ultimele lucruri personale pe care le-a adunat din camera lui. A făcut naveta Mărăcineni–Santa Maria a Vico ani de zile, dar azi, 20 octombrie 2010, călătoreşte cu un bilet numai dus. Acolo unde se întorcea frecvent în vizită la ai săi, pr. Angelo se va stabili pentru că în acest oraş italian este şi o comunitate oblată care are în grijă pastorală Sanctuarul, cu hram Adormirea Maicii Domnului, azi şi Bazilică Pontificală Minoră.
De unde se poate începe pentru a sintetiza experienţa părintelui Angelo în România?
În luna mai 1999 a depăşit pragul graniţei, fiind Superior al Provinciei Oblate din Italia, pentru a-i vizita pe tinerii care ţineau legătură cu Oblaţii. De atunci pr. Angelo a mai fost în România ca Superior Provincial şi în noiembrie 2000 a semnat decretul pentru fondarea misiunii oblate în această ţară.
În luna septembrie 2001 a primit ascultarea pentru misiunea oblată în România iar din 15 noiembrie 2003 a fost superiorul misiunii, îndeplinind şi sarcina de formator. Pr. Angelo s-a ocupat şi de amenajarea şi de deschiderea sediului de la Roman, unde a fost permanent din septembrie 2003 până în 2005. În acest context, a intrat în legătură cu diferite realităţi bisericeşti printre care parohia ortodoxă Precista Mare. Din această prietenie s-a dezvoltat o colaborare şi din 2005 până în 2009 au fost organizate patru tabere ecumenice în cadrul parohiei ortodoxe.
Din 5 noiembrie 2008, terminând slujba de superior, a participat în continuare la misiunea comunităţii de la Mănăstirea Sf. Eugen din Mărăcineni.
Părintele Angelo a lucrat la temelia misiunii în România şi la Santa Maria a Vico va intra în cea care este prima comunitate oblată din Italia, fondată în anul 1902, însemnând că misiunea merge înainte prin dăruirea concretă. Astfel, mica misiune oblată din România, poate să se bucure pentru că din ea se trage viaţă şi ajutor în favoarea altor comunităţi şi misiuni.
Îi mulţumim părintelui pentru implicarea lui la însămânţarea Cuvântului aici şi îi dorim roade bogate pretutindeni.

Comments