Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎

Pr. Giovanni se mută în Italia

postat 8 sept. 2009, 00:53 de Sf. Eugen De Mazenod   [ actualizat la 7 oct. 2011, 01:21 ]
Azi 8 septembrie 2009 este zi de plecare pentru pr. Giovanni. Nu este vorba de concediu estival cam întârziat, este o mutare misionară. După 10 ani de zile consacrate slujirii în România pr. Giovanni este chemat să plece în Italia unde se va stabili în oraşul Pescara. Acolo va fi vicar în parohia Sf. Andrei şi se va ocupa de tineret. Pr. Giovanni Bini OMI a venit în România pentru prima dată în luna iulie 1999 însoţindu-l pe pr. Tonino Camelo OMI, şi cu două luni mai târziu s-a reîntors în ţară pentru a începe anul de stage. Fiind scolastic, adică seminarist oblat, în această perioadă de experienţă misionară, care de obicei se face în străinătate, pr. Giovanni şi pr. Tonino au pornit de la zero punând încetul cu încetul temeliile pentru ceea ce în 2000 avea să devină prima comunitate oblată din România.
După această perioadă intensă pr. Giovanni s-a întors la scolasticat şi în octombrie 2000 a început studiile de licenţă în Ştiinţe Eclesiastice Orientale. În februarie 2001, imediat după oblaţiunea perpetuă (depunerea voturilor pe viaţă) a revenit în România, şi pe 21 aprilie 2001 a fost hirotonit diacon prin impunerea mâinilor de către IPS Ioan Robu în biserica Sf. Apostoli Petru şi Pavel din Piteşti. O bună perioadă a diaconatului pr. Giovanni a petrecut-o în România până în septembrie şi pe 24 noiembrie 2001 a fost hirotonit preot în catedrala din Fiesole (Florenţa).
Probabil că această legătură deosebită cu răsăritul, în septembrie 2002, l-a determinat pe părintele General, Heinz-Wilhelm Steckling, să-l încredinţeze pe pr. Giovanni misiunii oblate din România. 
Ultimul an de studii pr. Giovanni l-a petrecut la scolasticat ocupându-se de redactarea tezei de licenţă depre Nicolae Steinhardt şi îndeplinind sarcina de formator.
În septembrie 2003 venind în România cu scopul de a se integra în mod permanent în cadrul comunităţii oblate a contribuit concret acţiunii misionare. Fiind şi econom, pr. Giovanni, a fost absorbit de administraţia şi de întreţinerea mănăstirii. Totuşi efortul cel mai mare l-a depus pentru a coordona executarea tuturor lucrărilor care au fost finalizate din 2003 până acum.
Recunoştinţa şi binecuvântarea noastră să-l însoţească pe pr. Giovanni în această călătorie prin care de la răsărit se întoarce şi până la răsăritul Italiei se va opri!

Comments