Baza sportivă Sf. Eugen‎ > ‎Omisat‎ > ‎Ştiri‎ > ‎

TIMPUL MISIUNII la Bucureşti în parohia Sf. Elena

postat 23 nov. 2009, 01:48 de Sf. Eugen De Mazenod   [ actualizat la 23 nov. 2009, 01:55 ]
Înainte să apună anul liturgic biserica romano-catolică celebrează Solemnitatea lui Cristos, Regele Universului care anul acesta a coincis cu data de 22 noiembrie 2009, zi în care în parohia Sf. Elena din Bucureşti s-a deschis „timpul misiunii”. 
În cadrul Sf. Liturghii parohul, pr. Petru Husariu şi pr. Elio Filardo din comunitatea oblată s-au rugat împreună pentru a deschide acest timp de discernământ şi de slujire misionară. O perioadă de har în care comunitatea parohială şi Oblaţii vor încerca să asculte împreună chemarea lui Dumnezeu. Şi cu siguranţă momentul de adoraţie care a urmat a fost o ocazie pentru a conştientiza că iubirea faţa de Isus Cristos se concretizează într-o disponibilitate necondiţionată în favoarea lui. De fapt „timpul misiunii” începe când comunitatea creştină animată de prezenţa vie a lui Isus Cristos iese din anonimat angajându-se cu bucurie în evanghelizarea omului contemporan. 
Cu toate că biserica romano-catolică Sf. Elena se pierde printre casele din centrul Bucureştiului s-a făcut cunoscută ca un mic sanctuar marian spre care se îndreaptă un pelerinaj marian lunar, chiar în ziua de 13 pentru a comemora apariţia Sfintei Fecioare la Fatima. Şi “Corala Sf. Elena” care s-a născut în 1995 din corul parohial a depăşit graniţele teritoriale prin diferite turnee, în oraş, în ţară şi în străinătate mărturisind dorinţa acestei comunităţi de a concilia timpul omului cu acela a lui Dumnezeu.

Comments