Imediat

Publicăm ceea ce am trait de acum înapoi
Publicăm ceea ce ne trimiţi la maracineni@omimissio.net
Publicăm imediat!

FÎRSTcampus

Prima ediţie de ştiri FÎRSTNEWS dă câteva informaţi concrete despre campusul (www.livestream.com/omisat) care s-a desfăşurat la Mănăstirea Sf. Eugen de pe 2 până pe 5 februarie 2011. Pe lângă ceea ce a fost spus la ştiri, zilele de campus (https://picasaweb.google.com/sfeugen/First?feat=directlink) au fost o ocazie frumoasă pentru a trăi împreună valorile primilor creştini.
Fiind tineri catolici şi ortodocşi a fost frânta pâinea prieteniei, s-a împărtăşit cunoştinţa tradiţiilor comune, s-a ascultat învăţătura Evangheliei moştenită de la apostoli şi nu a lipsit nici rugăciunea.
Trei zile pline, şi de ce nu, trăite asemenea primilor creştini.

Fr. Vali omi a ajuns în Uruguay

Sunt la Cerro Montevideo, cu pr. Stefano şi pr. Agostino. Voi lucra aici şi la Centru Talita Kum. Acum încerc să mă obişnuiesc.
Parohia este mare, foarte mare! Dar credincioşi care vin la biserică sunt foarte puţini. Nu ştiu câte sunt suflete, dar parohia este ceea mai mare din Cerro. Sper să reuşesc să-l fac cunoscut pe Isus. Am văzut copii şi tineri care nu ştiu cine este Isus. Până acum nu îmi imaginam că există oameni care măcar din auzite să nu ştie de Isus Cristos. Şi în mai multe locuri este o sărăcie...

Montevideo, 31 octombrie 2010 - Fr. Valentin Vrînceanu OMI

O lună de misiune

Nu am mai trimis nicio ştire de mult timp. Asta nu înseamnă că aici în misiunea în care mă aflu activităţile s-au sfârşit. Dimpotrivă, în ultima lună am fost extra plin de activităţi care mi-au ocupat tot timpul, care mi-au cerut toate energiile şi toată disponibilitatea. Voi încerca să fac un rezumat al tuturor momentelor pe care le-am trăit de la începutul Postului Mare şi până acum. Nu este uşor de a descrie în câteva rânduri o lună din viaţa unei comunităţi parohiale, o lună din viaţa mea, o lună de misiune. Dar cum noi misionarii suntem obişnuiţi să evaluăm mereu experienţele pe care le trăim, voi încerca să fac o prezentare cronologică.
După ce pe 17 februarie am început Postul Mare, celebrând Miercurea Cenuşii în mai multe capele ale misiunii, pe 20 februarie s-a deschis a doua parte a Misiunii Tinerilor. http://picasaweb.google.com/111889127429413350435/MissionJeunesDeuxiemePhase#  Pentru această fază am construit şi o cruce care a fost înmânată tinerilor şi care a rămas în Biserică pe tot timpul misiunii. Dacă la începutul misiunii eram o echipă de misionari formată din 60-70 de tineri, de data asta numărul s-a mărit, ajungând la peste 150 de membri. Toţi tineri misionari care au dedicat timpul lor liber pentru vizite în familii, momente de rugăciune organizate în diferitele sectoare ale parohiei. Intre timp am creat şi un blog al tinerilor, e în franceză, cine e interesat poate da o privire (missionjeunesmipa.blogspot.com). Această fază a misiunii s-a încheiat pe 7 martie cu un pelerinaj într-un sanctuar marian, primul din Senegal. http://picasaweb.google.com/111889127429413350435/PelerinageMontRolland02# Cu o participare de 350 de tineri acest pelerinaj a fost o ocazie bună pentru toţi de a ne apropia de Mama noastră Maria care ne-a însoţit pe tot timpul Postului pentru a ne conduce paşii spre Fiul său Isus Cristos. Un alt eveniment important din parohie a fost Procesiunea nocturnă de rugăciune care s-a ţinut noaptea dintre 13-14 martie. http://picasaweb.google.com/111889127429413350435/UneNuitDeMarcheEtDePriere02# Procesiunea s-a deschis cu celebrarea Liturghiei Cuvântului în Biserică. După citirea Evangheliei s-a început procesiunea propriu-zisă care a avut un itinerar cu cinci puncte de oprire pentru un moment de meditaţie şi rugăciune. Şi la acest eveniment tinerii au participat în număr foarte mare, bucurându-se de a-şi manifesta credinţa prin cântece şi rugăciuni, prin purtarea în procesiune a crucii misionare pe străzile din localitate. Este un lucru extraordinar să poţi face o procesiune de rugăciune într-o ţară de religie majoritar musulmană. Avantajul nostru este că aici catolicii şi musulmanii se înţeleg foarte bine între ei. Nu există conflicte şi nici discriminări. Dimpotrivă, printre cei peste 800 de participanţi la procesiune erau prezenţi şi câţiva tineri musulmani care au venit împreună cu prietenii lor catolici. Pe la ora 5.30 ne-am reîntors în parohie pentru a termina procesiunea cu celebrarea Euharistiei. Cred că pentru toţi a fost un moment important pentru a-şi mărturisi credinţa în mod explicit.
Duminica Floriilor, 28 martie, am celebrat şi noi împreună cu toată Arhidieceza de Dakar Ziua Mondială a Tinerilor. http://picasaweb.google.com/111889127429413350435/JMJ201002# A fost o zi de sărbătoare pentru mulţi tineri care s-au regrupat pe un stadion pentru celebrarea Sfintei Liturghii şi pentru alte momente de rugăciune şi de spectacol. Parohia noastră a avut un număr de 930 de tineri care au participat la acest eveniment. Tot un grup de tineri din parohia noastră a prezentat un spectacol de teatru-cateheză, într-o reprezentare teatrală a câtorva momente din ultimele clipe din viaţa lui Isus. Cu ajutorul scenografiei, muzicii şi a costumelor, bineînţeles după tot efortul depus pentru repetiţii, spectacolul a fost o reuşită.
Am ajuns aproape la sfârşitul mesajului pe care vreau să îl scriu. Şi Postul Mare e pe sfârşite, în aceste zile trăim momente intense cu celebrări foarte importante ce ne conduc spre marea sărbătoare a Paştelui. Aici în parohie ne pregătim să primim în familia comunităţii catolice 120 de catehumeni care au cerut să primească Botezul în Noaptea de Paşte. Duminica de Paşte vor fi alte botezuri de copii nou născuţi. Mulţumim lui Dumnezeu care nu încetează de a se îngriji de copiii săi, de a-i primi în braţele sale şi de a-i ajuta să crească în har şi credinţă.
Vă doresc tuturor un Paşte fericit! Cristos a înviat pentru noi toţi!

Dakar, 3 aprilie 2010 - Lucian Bosoi OMI

Azi şi mai târziu 

Azi şi mai târziu, dar când s-o iau? Este problema întotdeauna care pentru adulţii de azi se rezolvă de multe ori în discuţii abstracte marcate de un sentiment de regret pentru timpul risipit. 
În schimb pentru cei mici unica preocupare este ce să facă acum ca să se distreze. Lor nu le pasă de viitor. Aşa au făcut şi nişte copii de seama celor 24 de participanţi la cele trei zile de campus desfăşurate la Mănăstirea Sf. Eugen de pe 3 până pe 6 februarie 2010. Dominic, Tarciziu, Filofteia, Imelda şi Trevor au avut grijă de prezentul lor, dar nu s-au gândit numai la distracţie. Au pus la cale lucrurile cele mai importante ale vieţii chiar la o vârsta cuprinsa între 11 şi 14 ani.
Atunci de ce nu şi cei 24 din Slatina, Piteşti, Râmnicu Vâlcea şi Mioveni http://picasaweb.google.ro/sfeugen/AziSiMaiTarziu#
Au început azi cu lucruri mărunte de genul a mânca tot ce era în farfurie fără risipă, au trecut la spălatul vaselor iar unii au şi învăţat a ţine în mână o mătură fără să se împiedice ca şi cum ar fi fost un sac de cartofi apărut în ultima clipă pe drumul lor. Şi natural, au visat lucruri frumoase pentru viitorul propriu. S-au gândit la o meserie. Unii au avut curajul de a încerca visele lor ascunse, şi alţii, poate din frică sau din ruşine s-au dat la meseria de vagabonzi. 
Aşa că mai târziu, probabil, fiecare îşi va aduce aminte de aceste clipe ca un vis îngropat în viaţa trecută sau poate, cine ştie, ceea ce azi au reuşit să trăiască cu îndrăzneală va continua ca o realitate frumoasă.

Sărbători de iarnă în ţara cu două anotimpuri

În Senegal sunt două anotimpuri: unul ploios şi unul secetos. Eu am nimerit în cel secetos. De trei luni nu am văzut strop de ploaie şi nici nu cred că voi cădea cât de curând.
De foarte puţin timp au trecut sărbătorile Crăciunului şi Anului Nou, în România aşa-zisele «Sărbători de iarnă». Aici iarna nu există, dar de sărbători nu ducem lipsa. http://picasaweb.google.it/sfeugen/BosoiInSenegal?feat=directlink În ziua de Crăciun după prânzul foarte bogat pe care l-am luat în comunitate cu alţi oblaţi, am mers să vizitez câţiva prieteni. I-am găsit pe toţi în aceeaşi casă cu muzică, dansuri şi voie bună. M-am alăturat lor şi am prins câţiva paşi de dans tradiţional senegalez. Nu puteam să nu le arat şi eu câteva dansuri din tradiţiile noastre, aşa am întins câteva hore romaneşti pe meleaguri africane. Iar cum «Sărbătorile de iarna» se cinstesc bine cu o cană de vin fiert, eu m-am mulţumit cu o bere rece iar în lipsa nucilor aveam arahide pe care fiecare familie le pregăteşte în casă.
Dincolo de toate aceste diferenţe, Crăciunul este şi aici o sărbătoare a familiei. Asta m-a ajutat foarte mult să trec peste nostalgia sărbătorilor cu care am crescut.
Anul 2010 a început bine şi pe-aici, sper şi îmi doresc să fie pentru toţi un an de nota 10.

Dakar, 14 ianuarie 2010 - Lucian Bosoi OMI


Vremea şi-a dat acordul

Ultima zi înainte de ninsorile a fost prima etapă a proiectului "mens sana in corpore sano". Aceasta fiind luni 14 decembrie 2009 când dis de dimineaţă elevii din şcolile învecinate au ajuns la baza sportivă Sf. Eugen pregătiţi pentru competiţiile de fotbal şi handbal http://picasaweb.google.com/sfeugen/MensSanaInCorporeSano_etapaI?feat=directlink
Aceste două sporturi au fost alese de către Şcolile Mărăcineni, Argeşelu, Miceşti şi Purcăreni care împreuna cu fundaţia "Missionari Oblati di Maria Immacolata" işi doresc să promoveze educaţia sportivă a elevilor, a valorilor umane, sociale, spirituale şi creştine.
Rezultatele acestei etape de încălzire înregistrează o egalitate la fotbal pentru echipele de la Mărăcineni şi de la Miceşti. În schimb la handbal fetele de la Mărăcineni le au învins pe cele de la Miceşti. Aşa că pe viitor surprizele pot să fie nu numai din partea vremii, care în cazul acesta s-a arătat favorabilă tuturor, ci şi de la jucători.

Misiune: tineri pentru tineri

Duminica, 22 noiembrie s-a deschis misiunea pentru tineri, o experienţă nouă pentru toată lumea, pentru noi oblaţii de aici şi pentru tinerii care s-au aruncat cu entuziasm în valurile misiunii. În timpul Sf. Liturghii, părintele paroh Flavio Facchin OMI a oferit mandatul şi crucea misionară la un grup de peste 50 de animatori ce vor să fie misionari pentru alţi tineri care nu sunt puţini. Gândiţi-vă într-o parohie de 17.000 de suflete caţi tineri pot fi? http://picasaweb.google.com/sfeugen/BosoiInSenegal_tinerixtineri?feat=directlink  
Motto-ul misiunii este: “Evanghelizaţi tinerii cu ajutorul tinerilor”. În această primă fază a misiunii, care va dura două săptămâni, obiectivul principal este cel de a vizita cât mai mulţi tineri în familie, la şcoală şi de a-i invita să participe la misiune. Liturghia din fiecare zi este un punct important al misiunii deoarece temele care vin tratate la fiecare predică au fost indicate de tinerii animatori. 
Misiunea se anunţă foarte interesantă iar tinerii se lasă “molipsiţi”. Împreună vrem să trăim misiunea la care Isus ne-a chemat pentru a fi “sarea pământului şi lumina lumii”.

Dakar, 25 noiembrie 2009 - Lucian Bosoi OMI

 Din lumea a treia

M-am trezit într-o dimineaţă într-o lume total diferită faţă de cea în care m-am născut. Unii o numesc lumea a treia. Într-adevăr pentru mine e a treia. M-am născut în România, am trăit trei ani în Italia şi acum iată-mă aici pe un alt continent, într-o altă tară unde încerc să vorbesc o a treia limbă. 
Este uşor a defini un lucru, o ţară, un popor fără a-l cunoaşte şi de cele mai multe ori definiţiile noastre se bazează pe informaţii care ating sensibilitatea oamenilor, care te marchează într-un mod pozitiv sau negativ şi care provin din surse necunoscute sau cu o mare influenţă politico-economică. 
Unii trăiesc pe spatele lumii a treia şi nu sunt puţini. Pe urmă ne întrebăm de ce atâta sărăcie? De ce atâta mizerie? Săraci suntem şi noi care nu ştim să preţuim şi să respectăm această lume în care trăim. Iar mizeria, mizeria ne aparţine, e tot ce consumismul ne oferă astăzi pentru a-l arunca mâine. 
Dar nu vreau să vă întristez, pentru ca în lumea a treia persoanele sunt de trei ori mai fericite decât în alte lumi. Viaţa e mult mai colorată, chiar dacă dificultăţile nu lipsesc, iar persoanele sunt foarte unite între ele. Egoismul aparţine celor complicaţi, oamenii simpli împart tot ce au cu cei care nu au nimic, săracii îi îmbogăţesc pe săraci. 
Eu am multe de învăţat de la această lume care m-a primit în familia sa, oferindu-mi multe mame, taţi, fraţi şi surori. Recunoscând propria-mi sărăcie, acceptând darurile pe care fiecare zi mi le oferă, acceptând iubirea pe care fiecare persoană mi-o dăruieşte eu voi deveni cel mai fericit om din lumea a treia.
Dakar, 17 noiembrie 2009 - Lucian Bosoi OMI

Primele ştiri din Senegal

Buna ziuă la toata comunitatea!
Ieri 8 noiembrie 2009 am avut 4 noi diaconi oblaţi care au fost sfinţiţi în parohie aici la noi. După Sf. Liturghie care a durat mai bine de două ore şi jumătate am participat la un prânz original. Eram cinci persoane care ne luptam cu un lighean de orez foarte bogat în legume şi carne! Pentru a mă face înţeles mai bine vă trimit câteva poze: http://picasaweb.google.ro/sfeugen/BosoiInSenegal?feat=directlink 
Uşor uşor încep să mă obişnuiesc cu clima, încep să cunosc persoanele care colaborează în parohie, sunt foarte multe şi foarte implicate în organizarea liturghiilor, catehezelor şi a altor activităţi parohiale.
Eu sunt fericit de a fi aici, în comunitate suntem 6: eu, doi italieni, doi din Congo şi un Oblat senegalez. Pentru început eu sunt mai liber, am timp să mai repet ceva de franceză şi să cunosc cum stau lucrurile pe aici.
Aici a început anul pastoral, s-au reînceput catehezele pentru copii şi tineri iar pe 22 noiembrie se deschide o misiune pentru tineri; va fi foarte interesant!
Eu va salut pe toţi cei din România şi vă port pe fiecare în rugăciunile mele!
Lucian Bosoi OMI

Egalitatea suspectă

Înaintând cu vârsta ceva se schimbă şi diferenţele se văd foarte uşor, mai ales când este vorba de copii. Duminică 27 septembrie 2009 http://picasaweb.google.ro/sfeugen/EgalitateaSuspecta?feat=directlink, cei cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani, în număr mai mic faţă de cei mai mici de săptămână trecută, s-au mulţumit pur şi simplu cu un singur meci de volei şi unul de fotbal. Nu s-au creat condiţii pentru o adevărată competiţie ci pentru un meci de volei mai lung, foarte lung. Pare că acest sport este relaxarea copiilor căci, nu obosesc niciodată.
Nu se ştie cum, totuşi a fost posibil, la jocuri pe gazon s-a înregistrat o egalitate inexplicabilă. Toate grupurile au adunat câte 5 puncte:

1 Conchistadorii: 5 puncte
2 Banana: 5 puncte
3 Boşoroici: 5 puncte
4 Batistuţa: 5 puncte

Nu cumva cineva a aranjat lucrurile? Nu, nu este posibil aşa ceva mai ales la copii. S-a nimerit, pur şi simplu şi, desigur nu se va mai întâmpla!

La-revedere

Pentru majoritatea copiilor a fost ca o reîntoarcere acasă şi pentru alţi ziua petrecută împreună pe 20 septembrie 2009 http://picasaweb.google.ro/sfeugen/PrimaZiDupaVara?feat=directlink a fost exact o noutate… numai pentru prima jumătate de ora. Începând de la ora 11,00 noul teren de sport a fost năvălit fie de băieţi fie de fete care s-au încălzit imediat, dar adevăratele competiţii s-au desfăşurat după-amiază cu jocurile pe gazon şi cu meciurile de fotbal.

Iată ca timpul a trecut foarte uşor şi din păcate ora 18,00 a ajuns ca un fulger din senin. Probabil că din acest motiv am uitat să mai spunem punctajul final de la jocuri:

Echipa 1: 9 puncte
Echipa 2: 6 puncte
Echipa 3: 7 puncte
Echipa 4: 9 puncte

Prima etapă din campionat s-a terminat cu aceste rezultate:

Echipa 1: 0 puncte
Echipa 2: 3 puncte
Echipa 3: 6 puncte

Poate că data viitoare echipele vor ajunge mai antrenate şi cu un nume pentru a înlocui numerele cu care le am deosebit până acum.

Secretul cufărului

Iată ce au făcut pirații în prima săptămână, de pe 29 iunie până pe 4 iulie 2009 http://picasaweb.google.com/secretulcufarului/SaptamanaI?feat=directlink: după ridicarea steagului au colindat lumea dansând după ritmul diferitelor culturi, s-au jucat pe gazon, au fost la bălci și au lucrat în ateliere progresând spre ținta lor.
Dar care a fost rostul acestor zile? Evident, să descopere secretul cufărului! Comoara, pentru care s-au folosit de nenumărate indicii găsite pe aici și pe acolo.
Pirați adevărați, nu numai datorită aspectului fizic îngrozitor de urât: oameni cu piciorul de lemn, cu un singur ochi, cu cârlig în locul de mână și cu râni pe toată suprafață corpului. Prin modul lor de a fi dau impresia că au trăit toată viața luptându-se pentru ceva. Desigur nu au avut timp de carte, singurul lor învâțător a fost mereu instinctul cuceritor. Bogați nu numai în râni și în povești fascinante, ci și în comori ascunse peste tot în insulele lor.
În a două săptămână, de pe 6 până pe 11 iulie au ajuns pirați și animatori noi care și-au construit până și corabii, pentru a-i înfrunta pe vrășmașii lor și-au facut rost și de arme. Aceștia au fost primii care s-au bucurat de primele meciuri pe noul teren de sport care a fost terminat în mod cu tot neașteptat în ziua de 8 iulie.
În aceste două săptămâni Mănăstirea Sf. Eugen a fost paralizată de cei 90 de pirați care, cu toate că s-au luptat fără încetare, nu și-au pierdut privirea nevinovata de copii. Aceasta nu se poate șterge și nici masca. Totuşi misterul rămâne neatins precum şi secretul cufărului pe care nimeni nu a știut cu adevărat să-l dezvăluie. De aceea cine vrea poate să mai caute și dacă îl va descoperi poate să ne scrie ce-o fi…

Cât un fir de praf

Începem cu pozelehttp://picasaweb.google.com/sfeugen/CatUnFirDePraf?feat=directlink pentru a arăta că totuși, cel mai mic care a participat la campusul de pe 16 până pe 20 iunie, era mai mare decât un fir de praf. Printre cei 41 de copii nu s-a găsit niciunul atât de mic. La vârsta lor, între 11 și 14 ani, este greu să fii atât de mic. Șicare părinte, daca ar fi avut un copil cât un fir de praf, l-ar fi trimis de la Dorobeta Turnu Severin, de la Râmnicu Vâlcea, de laSlatina și chiar de la Pitești până la Mănăstirea Sf. Eugen? Ei bine au ajuns, dând dovadă că la vârsta aceasta pot să se descurce și fără părinți, nu numai la jocuri. În fiecare zi au făcut față la o cantitate uriașă de vase și de tacâmuri așteptând să fie spălate cu ceea mai mare grijă. Unii dintre ei, chiar cei mai mici au realizat instrumente muzicale artizanale cu materiale riciclate și nici băieții nu s-au dat înapoi de la dansuri. Pentru cei mai mici nu a fost ușor nici să îi înțeleagă pe Oti și pe Pesi care au încercat să-i molipsească cu ideile lor. Și cei mai mari împreună cu pr. Elio, deja obosiți de primele manifestări ale adolescenței, s-au conformat ușor standardelor culturale.
La sfârșit misterul firului de praf scos în evidență de sr. Veronica a fost dezvăluit în întregime de elefantul Horton care a știut să-și folosească dimensiunile uriașe pentru a vedea, a auzi și a simți ceea ce de obicei oamenii tratează cu indiferență din cauza îngâmfării. Elefantul Horton, personajul creat de către scriitorul Ted "Dr. Seuss" Geisel, le-a arătat tuturor că ”o persoană este o persoană oricât ar fi de mică” și că de aceea merită toată atenţia și îngrijirea din partea celor mai mari. Tocmai cum a făcut Isus și orice creștin care îi primește pe cei mai mici indiferent de vârstă, înălțime, greutate și condiție socială.

Luna mai

Din când în când Oblaţii se instalează în faţa bisericii romano-catolice Sfinţii Apostoli Petru şi Paul pentru a-i primi pe credincioşii care, mai ales în ziua de marţi, îl cinstesc pe Sf. Anton de Padova.
Pe 12 mai 2009 credincioşii care au trecut pragul bisericii au fost invitaţi să invoce de la Dumnezeu, prin mijlocirea Maicii Domnului, un har pentru binele lumii.
Cu toate rugăciunile adunate s-a alcătuit o mare coroană care în timpul Sf. Liturghii, la rugăciunea zilei, a fost depusă la picioarele altarului, lui Dumnezeu prezent în mijlocul credincioşilor. http://www.youtube.com/watch?v=gRsYXVhSoOg

Ultimele meciuri

Copiii care au venit pe 3 mai au jucat ultimul volei şi fotbal pe gazon pentru că următoarele vor fi pe teren de sport. De asemenea unii dintre ei şi-au arătat performanţă în faţa luminărilor... http://picasaweb.google.ro/sfeugen/3mai2009?feat=directlink
 

O zi cu tineri greco-catolici

Întâlnirea tineretului din Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia şi Făgăraş anul acesta a avut loc în zilele de 1-2 mai 2009 în Valea Oltului, gazdă fiind parohia Adormirea Maicii Domnului şi Sf. Rita de Cascia. Pr. Sante, pr. Elio şi fr. Damian au participat prezentând tema zilei printr-o cateheză.
La sfârşitul Sf. Liturghiei presidată de către PS. Mihai Frăţilă, tinerii din Râmnicu Vâlcea au înmânat crucea tinerilor din Mediaş care în 2010, la rândul lor, vor fi gazda întâlnirii. http://picasaweb.google.ro/sfeugen/IntalnireaArhidiecezanaATineretuluiGrecoCatolicDinAlbaIuliaFagaras?authkey=Gv1sRgCJ_128Xy3b2tjAE&feat=directlink

O nouă descoperire

Recent, cu ajutorul emisiunii ARGESTV, ne am dat seamă că trăim în Comuna mântuirii.
Auziţi şi vedeţi http://www.argestv.ro/stiri_comuna_mantuirii.html
 

Terenul de sport al mănăstirii Sf. Eugen

Ca o zi de primăvară, aşa a fost duminică 1 martie 2009. Şi a două zi din această lună cerul s-a întunecat şi temperatura a scăzut. Părea gata să ningă, chiar în ziua fixată pentru începerea lucrărilor ale terenului de sport. Totuşi excavatorul şi camioanele care au intrat pe terenul Mănăstirii Sf. Eugen, pentru moment, s-au arătat mai puternici decât aceste ameninţări meteorologice.
Cu această lucrare se va finaliza până la vara terenul de sport multifuncţional, parcarea şi gardul. Se spera ca pe curând realitatea va fi mai frumoasă decât poza http://picasaweb.google.ro/sfeugen/TerenDeSport?feat=directlink

Aşa cum suntem, 4 februarie 2009

Pe 2 februarie 30 de copii provenind din Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Piteşti şi Mioveni au ajuns la Mănăstirea Sf. Eugen pentru un campus de iarnă cu titlu: Aşa cum suntem! Unii dintre ei după prima zi s-au exprimat astfel:
 

Cea mai reuşită glumă

 Si pe scurt, iată cum am fost: http://www.youtube.com/watch?v=tUgIThcA_x4

Crăciunul copiilor, 2 ianuarie 2009

Copiii din Piteşti au mai venit şi au rămas câteva zile, acesta a fost Crăciunul lor la Mănăstire http://video.google.com/videoplay?docid=4544765801225209561 dar pr. Giovanni unde era? http://video.google.com/videoplay?docid=544737612217039733

13 decembrie 2008

Copiii din Piteşti au venit la Mănăstirea Sf. Eugen numai câteva ore şi pare că mişcau puţin, nu numai cu picioarele http://video.google.com/videoplay?docid=-3350154282232326631
Comments