Demersul pentru înscrieri

Organizarea unei activități solicită colaborarea fiecăruia cu scopul de a determina în timpul cel mai scurt dacă este posibil să se adune numărul minim de înscriși. De aceea, daca dorești să participi la o inițiativă de a noastră, te rugăm frumos să urmărești paşii indicați mai jos până la sfârșitul perioadei de înscriere.

PAS 1

Încadrarea situației persoanei care dorește să se înscrie pe baza tabelului următor:
Vârstă: născuţi întreCei din PiteştiCei din Piteşti care au mai fost în tabără şi participă pentru prima dată la un campusCei din Piteşti care participă pentru prima dată la o activitate de mai multe zileCei din alte localităţi
01.09.2004 şi 31.08.2008 Dacă au mai participat la o tabără solicită cererea de înscriere accesând la formularul on-line, o completează acasă şi pot să o aducă împreună cu donaţia la Mănăstirea Sf. Eugen până la sfârşitul perioadei de înscriere. Eventual pot să aleagă să trimită fișa în forma originală prin poșta română și să facă donația prin bancă până la sfârşitul perioadei de înscriere. -------------------------------- Completează formularul on-line solicitând o întâlnire la Mănăstirea Sf. Eugen cu scopul de a se înscrie. Dacă doresc să participe la o tabără de 6 zile, se înscriu la un week-end de probă pentru a verifica dacă sunt în măsură să se descurce fără părinţi. La sfârşitul acestui week-end dacă se va constata idoneitatea candidaţilor pentru programul taberei, se vor înscrie în seria dorită. Altfel se va stabili de comun acord cu părinţii o variantă de participare personalizată. Solicită cererea de inscriere accesând la formularul on-line şi o completează acasă. Trimit cererea de inscriere semnată de către părinţi în forma originală prin poștă română și pot să facă donația prin bancă până la sfârşitul perioadei de înscriere. 
01.09.1996 şi 31.08.2004 Dacă au mai participat la un campus solicită cererea de înscriere accesând la formularul on-line, o completează acasă şi pot să o aducă împreună cu donaţia la Mănăstirea Sf. Eugen până la sfârşitul perioadei de înscriere. Eventual pot să aleagă să trimită fișa în forma originală prin poșta română și să facă donația prin bancă până la sfârşitul perioadei de înscriere.  Solicită o întâlnire la Mănăstirea Sf. Eugen cu scopul de a se înscrie. Băieţii şi fetele, cu toate că nu pot semna cererea în momentul înscrierii, trebuie să fie neapărat prezenţi împreună cu unul dintre părinţi. Completează formularul on-line solicitând o întâlnire la Mănăstirea Sf. Eugen cu scopul de a se înscrie. Băieţii şi fetele, cu toate că nu pot semna cererea, în momentul înscrierii trebuie să fie neapărat prezenţi împreună cu unul dintre părinţi. Solicită cererea de inscriere accesând la formularul on-line şi o completează acasă. Trimit cererea de inscriere semnată de către părinţi în forma originală prin poștă română și pot să facă donația prin bancă până la sfârşitul perioadei de înscriere. 
Se afișează 2 elemente din pagina tabel sortate după Vârstă: născuţi între. Vizualizați mai multe »

PAS 2

Accesarea la formularul on-line aici.

PAS 3

  • Trimiterea cererii de înscriere în forma originală prin poșta română.
  • Cei care doresc să facă o donație ar fi bine să o depună specificând numele participantului și ca este pentru tabără organizată de Fundaţia „Missionari Oblati di Maria Immacolata”, com. Mărăcineni - Argeş, cod fiscal 14406956, având următorul cont de virament: RO56INGB0006008106048915, deschis la ING BANK PITESTI.
Timpul de circulaţie al corespondenţei și timpul de procesare al operaţiunilor bancare solicită ca aceste acțiuni să fie făcute cât mai repede începând din momentul în care vor fi disponibile formularele on-line.

PAS 4

Rezervarea locului în cameră.
Această opţiune este acordată numai copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 10 ani:
  • din Piteşti care au mai participat la o tabără şi nu se înscriu în cadrul unei tabere de clasă;
  • care nu locuiesc în zona Piteştiului.

Condiţii necesare pentru a organiza un campus și o tabără

Fundația în perioadă de înscriere va estima dacă se îndeplinesc condițiile de organizare a unei activități fiind adunarea înscrierilor și fonduri suficiente. Acest lucru presupune ca:
  • beneficiarii să fie solicitat cererea de înscriere înregistrându-se on-line;
  • donatorii să fie depus o sumă prin banca sau cash la sediul Fundației. Astfel Fundația va estima dacă va fi nevoie să adune fondurile necesare și din alte surse;
  • Fundaţia a primit cererea de înscriere originală prin poșta română.
Dacă numărul înscrierilor finalizate va fi suficient activitatea propusă va fi realizată iar cele care nu îndeplinesc una dintre condițiile menționate mai sus, fiind considerate nefinalizate vor fi înregistrate respectând ordinea cronologică de săvârșire și pe bază locurilor rămase libere.
Subpagini (2): Seriile tabel
Comments